Yin & Yang Balans Utrecht
Acupunctuur en Aziatische Massage
OnderschriftAcupunctuur door drs P.A. GoU kunt hier de omschrijving invullen

Yin & Yang Balans Utrecht


Tekst

Moeheid en Stress

Tot nu wordt moeheid niet als een ziekte erkend. Dat wil zeggen dat moeheid niet onder de Ziektewet valt. Als u moe bent dan kunt u zich niet ziekmelden en thuis afwachten tot uw moeheid overgaat. Want bijna elke ziekte gaat gepaard met moeheid.

Als iemand heel erg moe en lusteloos is gedurende een langere periode dan hebben we het over ME. Uit bloedonderzoek kan men vaak geen of weinig laboratoriumwaarden onderscheiden. Daarom is moeheid een vaag begrip. Het wordt vaak niet door de omgeving begrepen en geaccepteerd. Vooral jonge mensen van dertig of veertig jaar die heel erg moe zijn worden door de maatschappij niet begrepen. In principe mag je niet moe zijn als het lichaam goed functioneert. Daarom is alleen bloedonderzoek niet voldoende, omdat moeheid niet altijd uit bloedonderzoek zichtbaar kan worden gemaakt uit de laboratoriumwaarden.

Moeheid is zo oud als de wereld. Ook in het oude China kende mensen het verschijnsel van moeheid. In eerste instante worden ook nu vaak verschillende kruiden gebruikt. bij de een helpt het goed en snel en bij de ander pas na een langere periode. "In mijn praktijk heb ik veel mensen met moeheid behandeld met accupunctuur en kruiden. Het resultaat is heel goed.", vertelt Ping An Go van Yin & Yang Balans. "In het begin heb ik alleen kruiden gebruikt. maar dat was niet voldoende."