Yin & Yang Balans Utrecht
Acupunctuur en Aziatische Massage
OnderschriftAcupunctuur door drs P.A. GoU kunt hier de omschrijving invullen

Yin & Yang Balans Utrecht


Tekst

Wat is Acupunctuur?

Acupunctuur behoort tot de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). TCG is een verzamelnaam voor een verscheidenheid aan traditionele medische gebruiken uit China die zich gedurende duizenden jaren hebben ontwikkeld. Acupunctuur is door haar lange historie een van de meest succesvolle behandelingen geworden. Chinese kruidentherapie wordt vaak gebruikt ter ondersteuning van acupunctuur.

TCG gebruikt hoofdzakelijk een methode van analyse en synthese bij het op een macroniveau onderzoeken van de interne systemen van het menselijk lichaam en hun wederzijdse relaties met de interne en externe omgeving, in een poging begrip te verkrijgen van de fundamentele wetten die de werking van het menselijk organisme besturen en de verkregen kennis toe te passen op de behandeling en het voorkomen van ziekten.

TCG vindt haar oorsprong in een unieke, veelomvattende en systematische theoretische structuur waaronder de theorie van de Yin-Yang, Vijf Elementen, Meridianen, Qi en andere systemen van het menselijk lichaam. Elke behandeling wordt uitgevoerd volgens dit filosofische raamwerk.

Acupunctuur wordt voor heel veel klachten gebruikt, zoals pijnbestrijdingen.

Hieronder staan een aantal klachten die verholpen kunnen worden.

Migraine en hoofdpijn

Migraine en hoofdpijn komen heel veel voor en worden vaak als niet ernstig door bedrijven aangenomen. Als u tegen uw chef zegt dat u hoofdpijn heeft, dan wordt vak met een schouderophaal beantwoord. Veel bedrijven kunnen zich niet voorstellen wat dat betekent voor degenen die regelmatig aan migraine en hoofdpijn lijden. Deze aandoening komt overigens vaker voor bij vrouwen. Het kan familiair zijn, d.w.z. dat bijvoorbeeld de vaker of moeder migraine heeft en die aan de de kinderen overdraagt. het kan ook hormonaal zijn bijvoorbeeld dat de klacht zich voordoet na de menopauze. Migraine kan onder andere gepaard gaan met hoofdpijn, lichtflitsen, misselijkheid, braken, wazig zien en lichtschuwheid. De betrokkene moet vaak in het donker liggen.

 

Vooral mensen die een volledige baan hebben moeten zich maar al te vaak ziekmelden, wat niet begrepen wordt door de bedrijven. Migraine werkt zo verlammend dat de betrokkenen zich niet meer kunnen concentreren en dus kan hun werk niet meer verrichten. Sommige voedingsmiddelen kunnen migraine zelfs verergeren. Degenen die eraan lijden weten vaak zelf wat zij wel of niet kunnen eten. Bij de Yin & Yang praktijk zijn al velen van deze klacht afgeholpen. Door acupuntuur en kruiden is migraine goed te verhelpen. Veel mensen gebruiken pijstillers die de symptomen slechts tijdelijk bestrijden. Als u last heeft van migraine of hoofdpijn dan kunt u een afspraak maken voor een behandeling bij Ying & Yang Balans.

 

- Afvallen

Het verlies aan overgewicht op een gezonde wijze is vaak niet eenvoudig. Vaak wordt een streng dieet voorgeschreven, dat niet voor iedereen geschikt is of vaak moeilijk om lang vol te houden zijn. Met het op een goede wijze toepassen van acupuntuur, massage en kruiden worden bij Yin & Yang Balans goede resultaten bereikt. De darmen worden op deze manier gestimuleerd om de stofwisseling beter op gang te brengen, waardoor de uitscheidingn van o.a. vetten en overtollige voedingsstoffen sterk wordt verbeterd.

 

- Moeheid

Tot nu wordt moeheid niet als een ziekte erkend. Dat wil zeggen dat moeheid niet onder de Ziektewet valt. Als u moe bent dan kunt u zich niet ziekmelden en thuis afwachten tot uw moeheid overgaat. Want bijna elke ziekte gaat gepaard met moeheid.

 

Als iemand heel erg moe en lusteloos is gedurende een langere periode dan hebben we het over ME. Uit het bloedonderzoek kan men vaak geen of weinig laboratoriumwaarden onderscheiden. Daarom is moeheid een vaag begrip. Het wordt vaak niet door de omgeving begrepen en geaccepteerd. Vooral jonge mensen van dertig of veertig jaar die heel erg moe zijn worden door de maatschappij niet begrepen. In principe mag je niet moe zijn als het lichaam goed functioneert. Daarom is alleen bloedonderzoek niet voldoende, omdat moeheid niet altijd uit bloedonderzoek zichtbaar kan worden gemaakt uit de laboratoriumwaarden.

 

Moeheid is zo oud als de wereld. Ook in het oude China kende mensen het verschijnsel van moeheid. In eerste instante worden ook nu vaak verschillende kruiden gebruikt. bij de een helpt het goed en snel en bij de ander pas na een langere periode. 'In mijn praktijk heb ik veel mensen met moeheid behandeld met accupunctuur en kruiden. Het resultaat is heel goed', vertelt Ping Au Go van Yin & Yang Balans. 'In het begin heb ik alleen kruiden gebruikt. maar dat was niet voldoende.

 

Verder :

- Hielspoor

- Aan de spieren

- Nek (whiplash)

- RSI

- Schouders

- Rugklachten, Rugpijn

- Onderrug met uitstraling naar een of twee benen

- Knieklachten

- Stoppen met roken

- Stress

- Overgangsklachten

- tevens voor al uw andere klachten

Locatie

Acupunctuur en Massage

Amsterdamsestraatweg 193
3551 CA  UTRECHT (centrum)

Tel.: 06 - 851 43 918

(U kunt ook 's avonds bellen voor een afspraak)

Reviews

 

Bekijk ook onze reviews op de website massage-gids.org